• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 01. Mart 2024.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Najnoviji cenovnici i tabele polazaka po paketima

Cenovnike možete skinuti u formatu
Adobe Acrobat

Kasandra - Kalitea, AfitosKalithea


Kalitea je urbano mesto udaljeno od Soluna 90km. Nalazi se na padini brega sa kojeg nam se pruža  fantastičan pogled na tirkizno more i plažu sa veoma sitnim peskom pogodnim za porodice sa malom decom. Samo ime Kalithea znači – dobar pogled.
Mesto ima urban izgled, sa dosta kafića, restorana, taverna, butika, zlatara, pekara, poslastičarnica, igraonica za decu.
Plaža je ispod glavne magistrale, sa belim peskom, zelenom tirkiznom bojom mora.
Ukoliko odabrani smeštaj nije na samoj plaži, do plaže se može otići pešice (nizbrdicom odnosno uzbrdicom) ili kolima. Na gradskoj plaži se organizuju raznovrsni sportovi na vodi.
Zbog bogatog sadržaja i puno kafića, mesto je izuzetno popularno pogotovo kod mlađe populacije. Ujedno je ovo najpopularnije mesto među Grcima, pogotovo u danima vikenda, kada mnogi dolaze iz Soluna na odmor.

 AFITOS


Afitos je jedno od najlepših tradicionalnih sela Kasandre smešteno je na njenom severoistoku, 3 km severno od mesta Kalitea i 6 km južno do mesta Nea Fokea i svega 80 km jugoistočno od drugog najvećeg grada u Grčkoj Soluna.
Istorija Afitosa je izuzetno bogata i burna. Prvi pisani dokazi o postojanju Afitosa stari su više od 2.800 godina. O njemu su pisali mnogi pisci iz stare Grčke, pre svih Herodot, Aristotel, Ksenofont, Stavona i dr.  Ruine Dionisovog svetilišta iz VIII veka p.n.e. i svetilišta Amona Zevsa iz IV veka p.n.e., kao i stari kovani novac sa likom zaštitnika Afitosa Amona Zevsa najvažnija su arheološka otkrića sa ove teritorije.
Afitos je prepun restorana, poslastičarnica, taverni i kafića, uskih popločanih ulica i malih prodavnica. Plaža Afitosa se nalazi dosta ispod gradića, koji je na litici, i pored ostalog, posetiocima pruža neverovatno lep pogled na zaliv. Plaža je peskovita, sa laganim ulaskom u vodu i na delovima plaže ima kamenja prilikom ulaska. Plaže nisu preterano široke, ali imaju dovoljno uredjenih delova, gde su i beach barovi sa ležaljkama i suncobranima