• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 15. April 2024.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Najnoviji cenovnici i tabele polazaka po paketima

Cenovnike možete skinuti u formatu
Adobe Acrobat

Sitonija - Nikiti 2024

Srednje poluostrvo Sitonija manje je razvijeno od Kasandre i najčešće ga posećuju zbog njegove prirodne lepote, mnogobrojnih malih plaža skrivenih u podnožju planinskih litica, a do nekih se može doći samo pešice. Istočna obala je posebno bogata vegetacijom, dok su na zapadnoj strani velike površine pod vinogradima i stenovita mesta gde ruda izbija na površinu u neobičnim oblicima koji oduzimaju dah. Očuvana seoca u unutrašnjosti poluostrva pružaju dodatni izazov za istraživanje.
Letovalište Nikiti se nalazi na severnom delu poluostrva. Leži izmedju mesta Metamorfozis i Neos Marmarasa. Od Soluna je udaljeno 110 km jugoistočcno. Nikiti se sastoji iz starog i novog dela. Deli ih glavni put Halkidiki - Sitonija. Stari deo predstavlja prvobitno naselje koje se nalazi na brdovitom području, od obale je udaljeno oko 2km, sa crkvom na najvišoj tački sela. Novo naselje se pruža izmedju glavnog puta i samog mora. Okolina Nikitija je poznata po velikom arheološkom nasledju kao i po proizvodnji nadaleko čuvenog meda. Preporučujemo obilazak obližnjih plaža, koje su mnogo lepše od plaža u mestu.
Mesto je idealno za porodično letovanje. Plaža je peščana, sa postepenim ulaskom u more, uz koju se proteže uređeno šetalište. Egzotične plaže u okolini privlače sve koji vole divljinu i mir.