• +381 (0) 21 6 350 960

SVETI STEFAN, MILOCER, PRZNO

Sveti Stefan, mesto u Crnoj Gori poznato pre svega po ostrvu na kom se nalazi hotel koji je sa kopnom povezan veštačkim peščanim sprudom. Peščana prevlaka koja povezuje obalu i ostrvo, ima dve plaže sa peskom I kamenčićima crvene boje.

Ovo mesto je danas ekskluzivno odmaralište, a sagradili su ga trgovci i ribari u XV veku koji su tu živeli, 1960. postaje grad hotel i to zahvaljujući našim poznatim slikarima, Lubardi i Milunoviću, koji su ovaj stari gradić prepoznali kao turističku atrakciju.

Sveti Stefan posetile su i mnoge slavne ličnosti od kojih izdvajamo: Sofija Loren, Monika Viti, Vili Brant, Bobi Fiser, Silvester Stalone, Klaudija Sifer, Ingemar Stenmark…

U neposrednoj blizini se nalazi i plaža Drobni pijesak koja je smeštena uvali, a zbog konfiguracije terena može se reći da je pristupačna samo sa mora. Pesak žuto-bele boje daje joj izgled prave divlje tropske plaže. Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata. Drobni pijesak je omiljeno kupalište meštana.

Mesto Miločer se nalazi u neposrednoj blizini Svetog Stefana. Sa velikim brojem retkog rastinja, prekrasnom plažom i vrhunskom uslugom hoteli i vile u Miločeru garantuju divan odmor!

Između ova dva mala mesta se nalaze kraljeva plaža i kraljičina plaža koja važi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara, sa čempresima i maslinama u zaleđu, smeštena ispred letnje rezidencije kralja Nikole, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno letovalište porodice Karađordjević.