• +381 (0) 21 6 350 960

HERCEG NOVI I IGALO

Herceg Novi je jedan od većih primorskih gradova u Crnoj gori sa oko 30.000 stanovnika, mada se taj broj tokom leta daleko uvećava.
Sam centar Herceg Novog nije previše veliki, ali je stari deo izuzetno lep sa velikim parkovima gde ćete sigurno dolaziti svaki dan i uživati.
Duž keja se nalazi i veliki broj dobrih restorana, koktel barova, picerija i kafića sa DJ ili živom muzikom, i sigurno će svako moći da pronađe dobro mesto po svom ukusu. Pored toga, za kulturniji deo publike, tu su i koncerti, književne večeri i predstave.
Kada su plaže u pitanju nalaze se duž čitavog grada, a od okolnih plaža, poznate su Njivice do kojih se autom dolazi za par minuta. Takođe je poznata Igalska blatna plaža koja se toplo preporučuje ljudima sa reumom obzirom da se radi o lekovitom blatu.
Ukoliko ste raspoloženi za vožnju turističkim brodićem, predlažemo i plaže Rose, Žanjice i Mirišta, vožnja do tamo traje nekih sat vremena u jednom pravcu.

Igalo je poznato kao turističko mesto, a zahvaljujući radioaktivnom - morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. Igalo je poznato i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj „Igaljka“.
Letovanje u Igalu je pravi doživljaj. Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosečna godišnja temperatura iznosi 15,7°C. Kupališna sezona u Igalu traje od maja pa sve do oktobra. Znači vaše letovanje u Igalu može da potraje i čitavih 6 meseci.
Duž šetališta Pet danica koje povezuje Igalo i Herceg Novi , nalaze se razni sadržaji koji gostima omogućavaju sadržajan, prijatan i opuštajući odmor.