• +381 (0) 21 6 350 960

CANJ, SUTOMORE, BAR, ULCINJ

Sutomore spada u jedno od najpopularnijih i najpoznatijih letovališta na Crnogorskom primorju.
Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno more doprineli su uticaju stvaranja povoljne klime zahvaljujući koojoj turistička sezona u Sutomoru traje od druge polovine maja do sredine oktobra.
Ono po čemu se Sutomore izdvaja u odnosu na druge primorske centre su svakako povoljne cene i odlična zabava, pa je samim tim Sutomore omiljena destinacija kod mlađe populacije preko celog leta.

Bar se nalazi se na jugu Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Spada u najsunčanija mesta Južne Evrope. Barska opština se deli na tri pojasa: jadranski, sa blagom mediteranskom klimom, zatim jezerski sa kontinentalnom klimom, i planinski pojas sa planisko-mediteranskom klimom, posebno iznad planine Sutorman, Rumije i Lisnje.
Duž keja se nalazi veliki broj kafića i restorana sa pogledom na more, pa tu možete sesti i osvežiti se.
Najveći deo obale barskog područja je strm i kamenit, sa uvlama. Barska obala je dosta izložena talasima. Dužina obale koja se može koristiti za kupanje je 4960 metara, koja uključuje 20 različitih plaža, kupališta i stenovitih uvala koje takođe mogu biti mesto sunčanja i kupanja.
U samom Baru nalazi se gradska plaža na Toplici koja je pokrivena kamenitim i krupnim peskom.
Tu je i plaža šušanj koja je karakteristična po Borovima koji su na plaži. Zbog blizine luke mnogi se odlučuju za nešto udaljenije plaže koje pripadaju barskoj obali, a to su Veliki Pijesak, Meret, Utjeha, kao i plaža u Sutomoru.
Izdvojili bismo smo jako interesantnu Crvenu plažu, koja je prekrivena sitnoznim šljunkom i peskom crvenkaste boje, a nalazi se na pola puta do Sutomora.
Bar je lučki grad, sa najvećom lukom u Crnoj Gori.

Ulcinj je prepoznatljiv kao turisticka destinacija koja svojim posetiocima nudi jedinstvenu ponudu u obliku pasivnog I aktivnog turizma. Nezavisno od toga da li samo želite da leškarite na nekoj od mnogobrojnih ulcinjskih plaža, đuskate u nekom od popularnih plažnih barova, šetate i istražujete ili želite da se bavite nekim od sportova na vodi poput polarnog Kitsurfinga - Ulcinj je grad koji vam to može pružiti.
Opustite se i uživajte - Sitan i lekovit pesak, toplo more, suncobrani od pruća ili trske, prijatan vetar koji rashlađuje učiniće da se opustite I uživate u čarima Ulcinjskih plaža. Mala i velika plaža kao i plaža Valdanos se podrazumevaju.
Ne propustite odlazak do Ade Bojane mesto na kom se reka Bojana uliva u more, postoji deo koji odvojen za nudiste ali i veliki deo plaže za one koji to nisu. Pored plaže je veliki broj kafića i restorana gde uglavnom možete probati riblje specijalitete, ali naravno i klasična jela sa roštilja za one koji nisu ljubitelji ribe.
Obiđite stari grad - dok lutate uskim ulicama put će Vam navesti na čuvenu pijacu robova, Palatu Venecija i kulu Balšića koje će Vam otkrjte mnoge tajne iz istorije ovog divnog grada. Obiđite radnje i suvernirnice i obavezno pazarite nešto.