• +381 (0) 21 6 350 960

PETROVAC

Petrovac je malo primorsko mesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini, a ga odlikuju brojni zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, najlepše u ovom delu Jadrana.

Najpoznatije plaže su: Drobni pijesak, Lučice i Buljarica. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv i svako od skoro desetak sela koja su smeštena na južnim stranama okolnih brda. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća.

Petrovac je u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici, međunarodnih luka u Baru, Budvi i Kotoru, kao i u blizini puteva ka unutrašnjosti Crne Gore i dalje. Do Herceg Novog na zapadu, do Ade Bojane na krajnjem jugu i do stare prestonice Cetinje stiže se za oko sat vremena. Kao turistička destinacija Petrovac je otkriven tridesetih godina prošlog veka. Pedesetih godina sagrađeno je pristanište na kojem mogu pristajati turistički brodovi, jedrenjaci i jahte.

Danas je čitavo mjesto posvećeno razvoju turizma i uslugama koje zahteva moderan gost.

Petrovac nudi širok izbor kafe-a, barova i poslastičarnica koje predstavljaju nezaobilaznu ponudu. Tradicionalna kuhinja puna morskih plodova, ribe, paste i zeleniša očekuje svakog posetioca koji dođe u Petrovac. Takođe, Petrovac ukrašavaju brojni prirodni, kulturni i istorijski spomenici koji ukazuju na burnu istoriju ovog mjesta.

Svi oni koji su otkrili draži porodičnog letovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo. Petrovac sve svoje stare prijatelje i nove goste očekuje u svojoj punoj lepoti.

Petrovac je malo mjesto za veliki odmor.