• +381 (0) 21 6 350 960

ZLATIBOR

Smeštajni objekti

JEDNODNEVNI IZLET

LEPOTE ZLATIBORA

Sirogojno, vodopad Gostilje, El Paso

24.10.2020.PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Novog Sada u 06:00 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a iz Beograda je planiran u 07:15 časova sa dogovorenog mesta (tačno mesto biće naknadno naznačeno, verovatno na autobuskom stajalištu preko puta Sava Centra). Direktna vožnja autoputem Miloš Veliki, preko Čačka i Užica do Zlatibora. Kraće zadržavanje sa pauzom za odmor predviđeno je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri gde ćemo obići jedan od mnogobrojnih manastira.

Obilazak Manastira Vavedenje, koji je podignut u 16. veku. Ikonostаs mаnаstirа Vаvedenje čuven je po ikonama Nikole Apostolovićа Bogorodicа sа Hristom i Isus Hristos. Nastavak putovanja ka Zlatiboru. Po dolasku sledi odlazak u Muzej na otvorenom – Sirogojno. “Staro selo” je muzej na otvorenom u kojem se prikazuje arhitektura, unutrašnje uređenje zgrada, način privređivanja i organizacija porodičnog života ljudi brdsko – planinskih predela dinarske regije. Prostire se na površini od 5 hektara i ima oko 50 objekata koji su dislocirani i preneti iz okolnih zlatiborskih sela. Obilazak kompleksa I pauza za osveženje.

Nastavak putovanaj ka vodopadu Gostilje. Vodopad je jedna od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Nalazi se u selu Gostilje na 25 km od centra Zlatibora. Na Gostiljskoj reci, ispred ušća u reku Katušnicu, voda se obrušava sa 20 m visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven vodopad. Nizvodno od vodopada potok gradi veći broj manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu. Gostiljski vodopad je zlatiborska atrakcija koju vredi posetiti i uživati u jedinstvenim planinskim prizorima.

Nakon obilaska vodopada vožnja živopisnim predelima Zaltibora do samog centra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, razgledanje, ručak I osveženje. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni odlazak to tematskog parka El Paso, koji predstavlja mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke, koja ga deli na dve celine, nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. U kaubojskom gradu možete videti verodostojne replike salona, banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, čak i repliku zatvora – baš kao u vestern filmovima. Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja, mlin, bilijar sala, vetrenjača i drugi detalji karakteristični za Divlji zapad. Iza kaubojskog grada možete posetiti naselje “Karavani pored reke”, koji su nazive dobili po poznatim glumcima iz vestern filmova (Džon Vejn, Gari Kuper…). 

Planirani povratak sa Zlatibora je oko 18:00 časova, u dogovoru sa vodičem. Vožnja preko Čačka, autoputem do Beograda I Novog Sada. Planirani dolazak u večernjim časovima u zavisnosti od uslova na putu.

CENA ARANZMANA PO OSOBI  2.240,00 dinara

- deca do 12 godina popust 30%U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

–        Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;

–        Ulaznica za kompleks muzej na otvorenom Sirogojno i Gostiljski vodopad;

–        Poseta manastiru Vavedenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri;

–        Vodički servis iz agencije; Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–        Individualni troškovi;

–         Fakultativni odlazak u El Paso City – prijave u agenciji, a uplate kod vodiča na licu mesta.

           Cena 350,00 din po osobi;

–        Sve programom nepomenute usluge.

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.


Uz ovaj program putovanja vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja