• +381 (0) 21 6 350 960

KRUPAJSKO VRELO

Smeštajni objekti

Manastir manasija-Krupajsko vrelo – Resavska pecina      

     LEPOTA U DUBINI PLANINE

Jednodnevni izlet, program putovanja:   

 17.10.2020.           


   

Polazak iz Novog Sada u 06:00 časova sa železničke stanice pored Lokomotive.Polazak iz Beograda  – parking robne kuće Emezzeta, na Novom Beogradu u 08:00 časova (moguća je promena mesta polaska, a tačno mesto biće naknadno utvrđeno).

Odlazak do   Manastira Manasija i obilazak  manastira koji  je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture.  Podigao ga je despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve ispod bele mermerne ploče…

Nastavak puta pored stare vodenice, dolazite do uzanog puta uz zid od stene, gde se nalaze bazeni sa duguljastim pastrmkama. Nastavlajte dalje šumskom stazom i pred vama će se ukazati Krupanjsko vrelo. Plava boja na površini i zelenilo u okolini čini mesto nestvarnim. 

Odlazak do Resavske pećine Organizovana fakultativna  poseta uz pratnju vodiča.  Pećina je smeštena  u krečnjačkom brdu Babina glava  na nadmorskoj visini od 485 m. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Temperatura u pećini je u oko 7 stepeni, obavezno ponesite jaknu.

Nakon obilaska Resavske pećine odlazak na Lisine i vodopad Veliki  Buk (Jedan od najlepših vodopada Srbije koji se nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika.)

U podnožju vodopada  nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom… Pauza za odmor i ručak.

U kasnim poslepodnevnim časovima povratak za Beograd I Novi Sad.  Dolazak u večernjim časovima.

CENA ARANZMANA PO OSOBI   1.690,00 dinara


U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

–        Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;

–        Vodički servis iz agencije;

–        Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–        Individualne ulaznice- Resavska pećina – 350 dinara

–        Ručak

–        Individualni troškovi

–        Sve programom nepomenute usluge.

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.


Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja