• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 23. Januar 2023.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Najnoviji cenovnici i tabele polazaka po paketima

Cenovnike možete skinuti u formatu
Adobe Acrobat

SICILIJA - Katanija

Zašto Sicilija ?


»Posetiti Italiju, a ne videti Siciliju je kao da uopšte niste videli Italiju jer Sicilija je ključ svega«.
J.W Goethe

Šarmantna Sicilija ima ponudu, koju naprosto nije moguće odbiti. Ovo je slavni citat mafijaškog kuma iz sela Corleone. Nemoguće je odbiti bilo kakvu ponudu ostrva koji pre svega najviše pruža mnoštvo sunčanih sati. Na privlačnim obalama najvećeg mediteranskog ostrva, u burnoj su se prošlosti iskrcali brojni sredozemni narodi i dodali svoj trag u kulturno blago Sicilije. Sicilijanci su inače oduvek imali ponosan karakter, a prema „mammi Italii“ nisu osećali poverenje. Mirisalo je po slavnoj Costa Nostri, italijanskoj mafijaškoj organizaciji koja je u II. svetskom ratu tajnim obaveštavanjem saveznicima pomogla u pobedi.  
Od topline domaćina i njihovih lepota, jednostavno će vam zastajati dah! Očekuju vas procvetale bugenvilije, neukrotiva pokrajina, strme pećine, slikoviti primorski gradići, osamljene planine, živahni Palermo, duge peščane plaže, plavo more i njegovo veličanstvo – vulkan Etna.

 

GIARDINI NAXOS
Između Catanie i Messine, nalazi se prva starogrčka kolonija na Siciliji, koja se sa svojom promenadom proteže u podnožju slavne Taormine i zato je najbolja destinacija za odmor zbog neposredne blizine ovog slavnog sicilijanskog grada. Danas je Giardini Naxos moderno letovalište s modernim hotelskim naseljima i simpatičnom atmosferom. Pronaći ćete brojne restorane, pizzerije i diskoteke. Zbog svoje pozicije, Giardini Naxos je postao jedan od najlepših, najuglednijih i najposećenijih turističkih središta na Siciliji.

TAORMINA/MAZZARO
Biser Sredozemnog mora s prekrasnim antičkim teatrom kojeg u pozadini čuva Etna. Goethe je ovaj teatar opisao kao najlepšu lepotu na svetu i zaista, u današnje vreme očarava svakog posetioca. Ovaj šarmantni gradić s prekrasnom panoramom se nalazi na 250 m nadmorske visine i nudi prekrasan pogled na plavo more. Svojim istorijskim znamenitostima kao što su grčko rimski amfiteatar, stare palate, crkve i stepenaste ulice ukrašene lepim cvećem, predstavlja pravi magnet.

LETOJANNI
Ovaj gradić možemo nazvati i „mlađom sestricom“ Taormine. Poznat je pre svega zbog čistog mora i prelepih plaža, na kojoj se prepliću pesak i kamenčići. Ovde ćete pronaći uređene i opremljene plaže ili divlje predele gde svako može pronaći kutak za sebe. Različiti sportovi u vodi, izleti brodom, ronjenje i ostale morske radosti, obogatiti će vašu svakodnevnicu. Gradić je živahan i u večernjim satima kada vas na zabavu pozivaju barovi, restorani i diskoteke.  Ipak, glavni adut letovališta je more koje je na tom predelu Sicilije najlepše. Za kupanje ne treba čekati samo na leto, jer domaćini se mogu pohvaliti sa 352 sunčana dana u godini.


Za potpuni odmor u onudi su mnogobrojni izleti:

SIRACUSA, VULKAN ETNA, MONREALE / PALERMO, ERICE/ SAN VITO LO CAPO, KORLEONE, OSTVRVA LIPARI